Diabetul si bolile metabolice

Diabet

Diabet

Diabetul zaharat este o perturbare metabolica de etiologii multiple caracterizata de o crestere cronica a nivelului glucozei din sange si asociata cu tulburari metabolice ale glucidelor, grasimilor si proteinelor. Nivelul crescut al glucozei poate duce la probleme grave de sanatate.

O persoana cu diabet poate duce o viata normala, daca este atenta in ceea ce priveste toate aspectele administrarii bolii, cum ar fi dieta, exercitiul fizic si tratamentul medicamentos. Diabetul este o boala pe termen lung necesitand un angajament pe viata din partea persoanelor afectate.


Boli metabolice

Boli Metabolice

Metabolismul reprezinta procesul prin care corpul obtine energie din alimentele ingerate. Mancarea este compusa din proteine, carbohidrati si grasimi. Aceste substante sunt transformate in energie, care poate fi folosita imediat, sau inmagazinata in tesuturile corpului, cum ar fi ficatul, muschii si tesutul adipos.

Cand apare o modificare in procesul metabolic, aceasta poate duce la aparitia mai multor boli.

Tratamentul pentru bolile metabolice este personalizat in functie de fiecare individ, si depinde de numeroase variabile, incluzand tipul si gravitatea bolii, masura in care aceasta a afectat functiile organismului si alte considerente.