Ecografie abdominala

Ecografie

Ecografia abdominala este un procedeu de imagistica folosit pentru a examina organele interne din abdomen.

Un ecograf creeaza imagini care permit examinarea diferitelor organe din corp. Aparatul emite unde sonore de inalta frecventa acestea find reflectate de diferite structuri din corp pentru a alcatuind o imagine necesara pentru diagnostic.

Procedura dureaza de obicei in jur de 30 de minute.

In afara examinarilor de rutina, ecografiile pot fi solicitate pentru a determina cauza durerilor abdominale, pentru a afla motivul inflamatilor anumitor organe din abdomen sau pentru a verifica existenta litiazei la nivel renal sau biliar. Ecografia abdominala poate revela o serie de complicatii altfel nedetectabile.

Ecograful Siemens ACUSON X300PE este unul dintre cele mai performante aparate, beneficiind de integrarea de tehnologii ultra-avansate in domeniul ecografiei si imagisticii medicale in general. Astfel, va putem garanta o acuratete deosebita in examinarile dumneavoastra, in cele mai bune conditii, si in cel mai scurt timp posibil. Acesta ofera printre altele si arhivarea fiselor pacientilor precum si posibilitatea livrarii rezultatelor investigatilor pe suport electronic (CD/DVD, USB)